תעשיית הסקי האמריקאית ראתה צמיחה מהירה במהלך שנות ה-80, שנות ה-90 ותחילת שנות האלפיים. למרות ההצלחה הארוכה, מאז התעשייה חווה קשיים. בעונת הסקי האחרונה, אתרי הסקי בארצות הברית ראו מספר כניסות לאתרי סקי שהיה נמוך ב-11 אחוזים מהשיא של תחילת שנות ה-2000. בנוסף, מספר הגולשים ירד מ-11 מיליון גולשים בשנה ל-8 מיליון גולשים בלבד ומבחינת המספרים, התעשייה חזרה אחורה 30 שנים.
כמו שמסבירה הכתבה של Chadder, אחת הסיבות המרכזיות לדעיכה של תעשיית הסקי בארצות הברית קשורה להחלפת דורות. חלקו של דור הבייבי בום (Baby Boomer) בתעשייה עומד על 21 אחוזים והוא הצטמצם ב-15 אחוזים בעשור האחרון, בעיקר בגלל מגבלות הגיל שכבר לא מאפשרות לדור המבוגר ליהנות באתרי הסקי. הדור הצעיר, זה שהיה אמור להחליף את הדור המבוגר, מבצע פחות טיולי סקי וכשהוא מגיע לאתרים הוא נשאר לתקופת זמן קצרה יותר. בגלל הוצאה נמוכה יותר על סקי, עבור כל לקוח מבוגר שפורש, נדרשים שני לקוחות צעירים שיחליפו אותו.
במבט ראשון התעשייה לא נמצאת בבעיה כל כך חמורה. בשנה האחרונה 20 מיליון איש ביקרו באתרי הסקי האמריקאים, הכניסו לחברות השונות 20 מיליארד דולר ויצרו 20 אלף משרות שונות בתוך ארצות הברית. הבעיה היא שבשנים של שלגים מועטים מספר המבקרים יכול להצטמצם ב-5.5 מיליון מבקרים ויש מי שחוששים מהאקלים המתחמם שיכול להפוך אתרי סקי רבים ללא משתלמים כלכלית. בשנים חמות מהרגיל התעשייה מאבדת הכנסות של מיליארד דולר ואם המצב ימשיך לאורך זמן ערך הנדלן בערי הסקי השונות צפוי לצנוח בכ-15 אחוזים בממוצע ועלול להצטמצם ב-55 אחוזים באתרי סקי נמוכים יותר כמו אלו שנמצאים ביוטה, איידהו, נבדה וקליפורניה.
דבר נוסף שמשפיע על התעשייה קשורה בעלויות חופשת הסקי ובכך שצעירים אמריקאים רבים נאלצים לגרור אחריהם חובות גדולים שקשורים למימון ההשכלה הגבוהה שלהם, חובות שהכפילו את עצמם בעשור האחרון. כשלוקחים בחשבון שסקי דורש קניית כרטיסים לאתר הסקי, כרטיסי טיסה, ביגוד חם, ציוד מתאים וליווי מקצועי על מנת להתחיל לגלוש, מבינים שמדובר בתחביב עם עלות כניסה מאוד יקרה.
בנוסף, מחקרים מצאו שארבעה מתוך חמישה לקוחות שנחשפים לחוויית הסקי לראשונה, בוחרים שלא לחזור עליה. כמו שמסביר ווין סמית', הנשיא של חברת SugarBush, התעשייה ממש טובה בלמשוך לקוחות חדשים אבל ממש גרועה בלשמר אותם. כדי לפתור את הבעיה סמית' מאמין שהתעשייה צריכה לפתח דרכים טובות יותר לשימור הלקוחות, לתת דגש על הדרכות ולהתמקד בלימודי סקי שיעודדו את הלקוחות לחזור. לדוגמה, החברה של סמית' בנתה מודל שבתמורה ל-300 דולר אנשים מקבלים שלושה ימי הדרכה מלאים וציוד זמין ובמידה והם משלימים את שלושת הימים הם מקבלים גישה חופשית לכל העונה לכל אתרי הסקי של SugarBush. גם חברת Whistler Blackcomb מציעה כרטיס בעלות של 25 דולר לגולשים מתחילים ומצליחה למשוך אליה אחוזים גבוהים של נשים ובני מיעוטים שחלקם בתוך כלל התעשייה מאוד נמוך.
למרות המודלים שמטרתם למשוך גולשים צעירים, עדיין קיימת בעיה במחירים עבור הגולשים הוותיקים. בשנת 2008, אדם בשם רוב כץ, מי שהפך למנכ"ל חברת Vail Resorts, הגה את הרעיון ליצור מנוי חופשי למספר אתרי סקי שונים במקביל והצליח לתת ערך גדול לגולשים הוותיקים. כעת, בעקבות המודל, מספר משקיעים גדולים איחדו כוחות והקימו את קבוצת Altera שכבר הספיקה לרכוש כמה מאתרי הסקי הגדולים בארצות הברית וקנדה, כולל את האתר של SugarBush. היום הכרטיס של Altera מאפשר גישה ל-58 אתרי סקי בצפון אמריקה בנוסף למספר אתרים באירופה ואוקיאניה.
כמו שניתן לראות תעשיית הסקי מתמודדת עם מספר אתגרים גדולים שכוללים שינויי אקלים ושינויים דמוגרפיים. עבור התעשייה כולה מדובר באתגרים לא פשוטים אבל עבור החברות שבתוך התעשייה, אלו שיכולות לחשוב בצורה יצירתית ולהציע פתרונות עסקיים חדשים, השינוי יכול גם להוות הזדמנות להרוויח בגדול ולהשתלט על השוק. קשה לומר איך התעשייה תראה בעוד 20 שנים אבל בהחלט כדאי להמשיך ולעקוב אחרי התעשייה המעניינת.
***
פוסט זה נכתב בחסות תומכי הפטראון המובילים:
שילוט שילת – פתרונות שילוט מתקדמים – http://www.shilut.net – 089799899
הומאיגד – העשרה פיננסית לצעירים – http://www.homygod.org
התורם Yam Mesicka וקבוצת הטלגרם "שיט טכנולוגי": https://t.me/shiftech
התורם גלעד מוצפי
מאני טוקס Money Talks – ערוץ חדש בנושא מניות והשווקים הפיננסיים! – http://bit.ly/2MNvU27
***
לכתבות נוספות בנושאי ספורט:
http://bit.ly/2JdgLqx
לכתבה המלאה של Chadder:
https://youtu.be/AVSjsYHX6eM